Στην Κοινότητά μας υπάρχει και λειτουργεί Αστυνομικός Σταθμός από το 1915. Αρχικά ήταν στελεχωμένος με τέσσερεις (4) Αστυνομικούς με καθήκον την αστυνόμευση και την ασφάλεια της περιοχής Σολέας, από τα Κατύδατα μέχρι τα Σπήλια, Καννάβια, Αγ. Ειρήνη, Βυζακιά και Νικητάρι. Οι περιοδείες τους, μέχρι το 1950, γίνονταν με άλογα και αργότερα, λόγω του ότι ο αριθμός των αστυνομικών αυξήθηκε, η διακίνηση τους γινόταν με τροχοφόρα οχήματα.

Μετά την εισβολή του 1974, η Αστυνομική Διεύθυνση Μόρφου μεταφέρθηκε αρχικά από την Λεύκα στον Πεδουλά και το 1978 στην Ευρύχου, όπου μέχρι και σήμερα συστεγάζεται με τον Τοπικό Αστυνομικό Σταθμό.

Η εδαφική αρμοδιότητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μόρφου καλύπτει την ευρύτερη περιοχή από τον Αστρομερίτη μέχρι τον Κάτω Πύργο και έξι χωριά της Δυτικής Μαραθάσας της Επαρχίας Λεμεσού ενώ η εδαφική έκταση που βρίσκεται υπό την ευθύνη του Τοπικού Σταθμού καλύπτει τα χωριά Τεμβριά, Ευρύχου, Κοράκου, Λινού, Φλάσου, Κατύδατα, Σινάορος, Άγιος Θεόδωρος και Αγρολάδου.

Η Αστυνομία πέραν από τα συνήθη καθήκοντα της, δραστηριοποιείται και προσφέρει κοινωνικές και ανθρωπιστικές υπηρεσίες, ήτοι: Παροχή Α΄ Βοηθειών και μεταφορά ασθενών / τραυματιών, ανθρωπιστική και άλλη βοήθεια προς το κοινό, συνδρομή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στην κατάσβεση πυρκαγιών, επέμβαση της για συμβιβασμό αστικής φύσεως διάφορων προσωπικών διενέξεων, χειρισμό προβλημάτων ανηλίκων, βοήθεια σε ανθρώπους που κινδύνευσαν για διάφορους λόγους, εθελοντική αιμοδοσία αστυνομικών και υποθέσεις ελλειπόντων προσώπων.

Πηγές:
Μελέτη Μηνά Νικολάου
Κοινοτικό Συμβούλιο Ευρύχου