Ενόψει της Εθνικής Επετείου της 1ης Απριλίου 1955-59 το Κοινοτικό Συμβούλιο Ευρύχου και τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας σάς προσκαλούν στην πανηγυρική δοξολογία που θα τελεστεί το Σάββατο 1η Απριλίου 2017, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Ευρύχου, ώρα 9:30 π.μ., χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Μόρφου κ.κ Νεόφυτου, συμπαραστατούμενος από τον ιερό κλήρο της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Μόρφου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο πρώην εκπαιδευτικός κ. Γιαννάκης Συρίμης. Μετά το πέρας της δοξολογίας, θα προσφερθούν στους επίσημους προσκεκλημένους, ροφήματα και αλμυρά εδέσματα, στην Ιερά Μητρόπολη Μόρφου, που εδρεύει στην Ευρύχου, από το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Στις 6:00 μ.μ., τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το μνημείο του ήρωα Μάρκου Δράκου, στο οποίο θα γίνει κατάθεση στεφάνων και θα διεξαχθεί εις μνήμη του αγωνιστή και ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα, Μάρκου Δράκου λιτή γιορτή με ποιήματα και τραγούδια. Σημείο συνάντησης ορίστηκε το καφενείο του κου Ανδρέα Σχίζα, στην οδό Ελευθερίας.

Μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνων, θα ακολουθήσει λαμπαδηφορία σε σημείο βορειοανατολικά της κοινότητας, παρά τον υπεραστικό δρόμο Ευρύχου-Τροόδους, στο οποίο θα πραγματοποιηθεί συμβολικό πύρινο άναμμα του ακρωνύμιου ΕΟΚΑ.

 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΥΧΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΥΧΟΥ

ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

΄΄ΠΑΝΣΟΛΕΙΟΣ΄΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΄΄ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΣ΄΄

159ον ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΥΡΥΧΟΥ