Αγαπητοί συγχωριανοί,

Φίλοι απόδημοι,

Μια δύσκολη από οικονομικής άποψης χρονιά έφτασε στο τέλος της. Σε λίγες ημέρες θα υποδεχτούμε το 2014, μια χρονιά η οποία προδιαγράφεται να είναι ακόμα πιο δύσκολη από την προηγούμενη. Ακόμα περισσότεροι συνάνθρωποί μας θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ταλανίζει το νησί μας. Οι άγιες αυτές ημέρες που διανύουμε ας γίνουν φάρος ανθρωπιάς για όλους εμάς και ας έρθουμε ως αρωγοί και συμπαραστάτες στους δυσπραγούντες συνανθρώπους μας.

Γι΄ αυτό το λόγο πάλι και φέτος αποφασίστηκε ομόφωνα από το Κοινοτικό Συμβούλιο όπως αποφύγει την επίδοση ΄΄δώρου΄΄ προς τους κατοίκους και  απόδημους κατά τη διάρκεια της είσπραξης των φορολογιών, αλλά  να στηρίξει τις άπορες οικογένειες της κοινότητάς μας, με συλλογή συσκευασμένων τροφίμων μακράς διαρκείας και συγκέντρωση χρηματικών εισφορών. Οφείλουμε όλοι, κάτοικοι και επιχειρήσεις, να συμβάλουμε από το υστέρημά μας στην προσπάθεια αυτή δείχνοντας έμπρακτα τα αισθήματα αγάπης και ανθρωπιάς που πρέπει να μας διακατέχουν αυτές τις άγιες μέρες.

Όλοι έχουν δικαίωμα να γιορτάσουν τη γέννηση του Ιησού Χριστού. Ας μην αφήσουμε λοιπόν κανένα σπίτι να περάσει τις μέρες αυτές μέσα στη μιζέρια και την ανέχεια, ας μην αφήσουμε κανένα ηλικιωμένο, κανένα παιδί, να νιώσει μόνος και κατώτερος από τους άλλους. Ας τους δώσουμε τη δυνατότητα να γιορτάσουν με αξιοπρέπεια τη γιορτινή αυτή περίοδο.

Όλα αυτά που έχουμε βιώσει κατά την περσινή χρονιά ας μας γίνουν βίωμα και μάθημα, ας μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους αφήνοντας πίσω εγωκεντρισμούς,  προσδοκίες για εφήμερα αγαθά και ας επικεντρωθούμε σε αξίες που πραγματικά ανεβάζουν όλους εμάς σε ένα άλλο επίπεδο, σε αυτό για το οποίο ο ίδιος ο Χριστός γεννήθηκε, δίδαξε και στο τέλος σταυρώθηκε για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Είναι ολοφάνερο ότι μόνο με τη συσπείρωση, τη συνεργασία, το διάλογο, τη συναίνεση και την αγάπη μεταξύ όλων μας, το 2014 θα καταστεί μια χρονιά βιώσιμη.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ τόσο εγώ προσωπικά όσο και τα μέλη και το υπαλληλικό προσωπικό του Κοινοτικού Συμβουλίου Ευρύχου Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2014.

Ευρύχου, 24-12-13

Με εκτίμηση

Ξενοφών Ξενοφώντος